Slovenia ridica orice restrictie de intrare pentru persoanele vaccinate anti-COVID

Bled Slovenia

Si Slovenia a anuntat ridicarea restrictiilor de intrare pentru toti cetatenii si resortisantii Uniunii Europene care au fost vaccinati. Masura este in vigoare pentru cei care vin de pe lista rosie de tari, iar in acest moment, Romania alaturi de imensa majoritate a tarilor europene se afla pe lista rosie.

Deci, care sunt conditiile de intrare in Slovenia fara restrictii daca vii din Romania:

  • Prezentarea dovezii vaccinarii anti-COVID. Libera circulatie este admisa incepand cu 7 zile dupa administrarea celei de-a doua doze (rapel) a vaccinului Pfizer / BioNTech, la 14 zile dupa administrarea celei de-a doua doze a vaccinului Moderna si la 21 zile dupa administrarea primei doze a vaccinului Asta Zeneca / Oxford.
  • Prezentarea dovezii ca ai fost bolnav de COVID – un test PCR sau RAT pozitiv care este mai vechi de 21 zile, dar nu mai vechi de 6 luni. Se accepta si o adeverinta medicala.
  • Personal esential – medical, militar, soferi transport persoane si marfuri, personal aerian, etc.

 

In cazul in care nu ai fost vaccinat si nici nu ai fost bolnav de COVID in ultimele 6 luni, exista doua optiuni:

  • Carantina 10 zile
  • Prezentarea unui test PCR negativ facut cu maximum 48 ore inainte de a intra in Slovenia sau prezentarea unui test rapid negativ facut cu maximum 24 ore inainte de a intra in Slovenia.

 

In acest mod, Slovenia se alatura urmatoarelor tari UE care au ridicat restrictiile de calatorie pentru cei vaccinati impotriva COVID: Estonia, Polonia si Romania. Din afara UE, se poate intra fara restrictii pe baza vaccinului in Moldova, Georgia si Seychelles.

 

Mai multe reglementari cu privire la accesul in Slovenia le gasiti aici.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii

Pin It on Pinterest