Croatia a ridicat orice restrictii de intrare pentru cei vaccinati anti-COVID

Dubrovnik

Croatia devine cea de-a sasea tara a Uniunii Europene care ridica orice restrictie de intrare pentru cei care au fost vaccinati anti-COVID cu cele doua doze (sau o doza in cazul administrarii vaccinului Johnson & Johnson). Intrarea fara restrictii se poate face incepand cu 14 zile de la rapel. In acest fel, Croatia se alatura Sloveniei si Muntenegrului , creand astfel un adevarat coridor de calatorit adriatic pentru cei care au fost vaccinati anti-COVID.

Noile conditii de intrare in Croatia, valabile de la 1 aprilie sunt urmatoarele:

  • Vaccinati anti-COVID – prezentarea certificatului de vaccinare anti-COVID cu incepere de la 14 zile de la rapel. In cazul vaccinului Johnson & Johnson (care va incepe sa fie administrat in Uniune in a doua jumatate a lunii aprilie), e vorba de 14 zile de la administrarea primei doze)
  • Dovada trecerii prin boala – certificat medical nu mai vechi de 180 zile, dar nu mai devreme de 11 zile de la intrarea in tara sau un test PCR / antigen pozitiv nu mai vechi de 180 zile, dar nu mai devreme de 11 zile de la intarea in tara.
  • Prezentarea unui test PCR sau rapid-antigen negativ efectuat cu nu mai mult de 48 ore de la intrarea in tara. In cazul in care stai mai mult de 10 zile in Croatia si prezinti doar un test antigen, un al doilea test trebuie facut in Croatia la 10 zile de la primul test.
  • Efectuarea unui test PCR odata ajuns in Croatia (costul este acoperit de calator) cu obligativitatea izolarii pana vine rezultatul.
  • Carantina – 1o zile.

Pentru tranzit, nu este nevoie de nici un document, doar ca tranzitul nu poate fi mai lung de 12 ore.

Masura a intrat in vigoare pe 1 aprilie 2021 (fara gluma :))

Sursa info: Ministerul de Interne al Republicii Croatia

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest