Europa Libera: Se va putea calatori in Bulgaria si Grecia fara auto-izolare la intoarcere. Ramane carantina pentru Marea Britanie, Franta, Spania, Germania, Belgia, Olanda

Calatorii COVID

Postul de radio Europa Libera anunta ca anumite surse din guvern ar fi declarat ca se lucreaza la reevaluarea situatiei epidemiologice din diverse tari pentru a elimina cerinta de auto-izolare pentru romani la intoarcerea din anumite tari. Sursele citate dau ca sigur ca Bulgaria si Grecia vor intra in „zona verde” – adica tari in care te poti duce si te poti intoarce fara sa mai fie nevoie sa te auto-izolezi.

Conform postului de radio amintit, se lucreaza la o analiza a tarilor cel mai probabil din Spatiul Economic European prin calcularea unui coeficient de potential epidemic. Aceleasi surse au precizat ca Bulgaria are un coeficient de circa 2, in schimb ce Grecia sta mai bine cu un coeficient de 0,7. Inca nu a fost stabilit care este pragul care va determina tarile verzi / galbene / rosii, dar aceleasi surse au precizat ca auto-izolarea sau chiar carantina va ramane in vigoare pentru cei care se intorc din tari unde epidemia este inca in floare – postul de radio a mentionat Marea Britanie, Germania, Belgia, Olanda, Franta, Spania.

Ce stim cert la aceasta ora

`1. De la 16 iunie, vor exista un numar de tari care vor intra pe lista verde – deci nu mai trebuie sa te izolezi la intoarcere din ele. Sunt convins ca tari precum Bulgaria, Grecia, dar probabil si alte tari unde epidemia este la cote minime cum ar fi Austria, Slovenia, Croatia, Muntenegru, Tarile Baltice vor intra de asemenea pe „lista verde”.

2. Vor continua sa existe tari de unde va fi obligatorie auto-izolarea sau chiar si carantinarea.

3. Lista de tari verzi / galbene / rosii va fi publicata cel tarziu pana pe 15 iunie. In acest moment, toate tarile lumii sunt considerate „galbene” – deci auto-izolare de 14 zile la intoarcerea din tara.

 

Nu avem decat sa asteptam cateva zile pentru a vedea spre ce tari vom putea calatori fara restrictii. Trebuie insa sa verificam daca tarile respective au restrictii pentru romani. Deja, tari precum Grecia, Bulgaria, ItaliaSerbiaLituania sau Cehia au anuntat ca vor primi romani fara nici o conditie, tari precum Muntenegru, Croatia ori Malta au anuntat ca nu vor primi romani decat daca intra in carantina pentru 14 zile, iar tari precum Cipru, Islanda sau regiuni precum Madeira vor deschide granitele romanilor doar cu un test COVID.

Sursa info: Radio Europa Libera

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Un lucru e sigur, Cezar! Anul acesta mai greu cu iesirile in strainatate. Asta e!!! Si mie imi este foarte foarte greu…. Dar decat sa am restrictii acolo unde ma duc, mai bine raman acasa si reiau calatoriile cand se termina tot cosmarul asta!

  Nadir 3 iunie 2020 12:43 Răspunde
 • Minunate vești! Sperăm să fie dublate cât mai curând de o decizie oficială în acest sens :).

  Irina 3 iunie 2020 17:03 Răspunde
 • De când se poate merge cu avionul din Belgia in România

  Mira 3 iunie 2020 23:26 Răspunde
  • Nu se stie inca. Pana acum, exista o interdictie de zbor pana pe 16 iunie inclusiv, sa vedem daca va fi prelungita

   Imperator 4 iunie 2020 10:12 Răspunde
 • Daca revin pina dată de 16 luni din Portugalia cu avionul si cu bebe mic dece am nevoi ca sa nu stau in izolare…Puate sa ma ajute si pe mine cineva

  Marina 4 iunie 2020 16:46 Răspunde
  • Veti intra automat in izolare. Dupa 16 iunie, vor fi tari din care daca vii nu vei intra in izolare. Nu stiu daca Portugalia va fi printre acestea.

   Imperator 4 iunie 2020 19:11 Răspunde
 • Salut daca vreau sa merg in romania din austria intru in autoizolare

  florin 4 iunie 2020 20:21 Răspunde
 • Ma interesează si pe mine da se mai baga in carantina ca am concediu pe 31iulie si vin din elvetia?

  Cosmin 6 iunie 2020 14:07 Răspunde
  • Nu se stie. Decizia va fi luata cel tarziu pe 16 iunie.

   Imperator 6 iunie 2020 14:21 Răspunde
 • Ce se intampla cu cei care tranziteaza tarile din zona galbena sau rosie. Vreau sa calatoresc din SUA in Romania. Intru in izolare sau carantina?

  Ionel Sima 6 iunie 2020 17:31 Răspunde
  • In acest moment, nu mai exista zone rosii – toate sunt galbene, deci toti care vin din strainatate intra in izolare, nu in carantina. Este foarte posibil ca dupa 16 iunie sa reapara zonele rosii, iar SUA este evident principalul candidat sa intre in zona rosie alaturi de tari precum Rusia, UK, Iran, Afghanistan, Brazilia, Peru.

   Imperator 7 iunie 2020 1:15 Răspunde
 • Pe 1 iulie avem avion de la Stockholm la Bucuresti. Vom sta in carantinå sau izolarea la domiciliu?

  Daniela 15 iunie 2020 20:19 Răspunde
  • Izolare intr-o locuinta pe care dvs. o nominalizati. Poate fi o locuinta a dvs sau orice alt loc.

   Imperator 15 iunie 2020 20:34 Răspunde
 • Pe 18 iulie din Spania spre Bucuresti cu avionul. Intru in izolare?

  Madalina 22 iunie 2020 16:50 Răspunde
 • buna,din ce data se poate zbura din uk in ro.ms

  elena 24 iunie 2020 18:36 Răspunde
 • Dacă plec din uk în Bulgaria intru în izolare

  Gheorghe 29 iunie 2020 20:12 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii